Turbosuflanta – ce este, la ce foloseste si cum te ajuta

Ti s-a stricat turbosuflanta si ai nevoie urgent de reparatii, dar nu stii unde  trebuie sa mergi cu ea? Nu iti bate capul, te ajutam noi!

Turbina auto, denumita si turbo sau turbosuflanta, este un agregat care foloseste o parte din gazele de evacuare emise de motor, fiind controlata de o supapa westgate prin intermediul calculatorului electronic al masinii, in functie de necesitati, fiind astfel protejat intregul ansamblu motor.

Astfel, supraalimentand motorul si valorificand energia gazelor arse, comprimand aerul care intra in motor, creste presiunea de admisie si implicit puterea motorului, crescand presiunea maxima din motor.

Ai nevoie de reparatii turbosuflante pentru orice model de masina?

Contacteaza-ne la 0758518931

La ce foloseste turbosuflanta?

Turbina are un rol esential in prezent datorita normelor de poluare, fiind din ce in ce mai aspre, astfel avem emisii poluante mai scazute, crestem puterea motorului, obtinem o accelerare mai rapida, un cuplu motor mai mare, reducem consumul de carburant si putem scade cilindreea totala a motorului, fenomen cunoscut ca si „downsizing”, in ziua de azi tot mai putini producatori oferind motoare aspirate natural.

Cum te ajuta turbosuflanta?

Deoarece turbina auto confera o putere mai mare motorului, o accelerare mai rapida, cuplu motor mai mare, un consum de combustibil scazut si reduce emisiile poluante, turbina a capatat o importanta tot mai mare in ultima vreme.

In prezent, numarul masinilor echipate cu motoare turbo este tot mai mare, indiferent daca sunt diesel sau pe benzina.

Spre exemplu, in cazul motoarelor diesel echipate cu turbosuflante, randamentul energetic poate ajunge la 50%. Aceasta inseamna ca jumatate din energia combustibilului este transformata in energie cinetica si deci poate fi folosita la deplasarea vehiculului. Restul energiei se pierde sub forma de caldura, prin frecarea interna intre piesele motorului sau prin energia necesara schimbului de gaze din motor. Desi nu pare mult, acest randament este net superior unui motor diesel fara turbosuflanta (care este de maxim 35%) si cu mult peste randamentul motoarelor cu benzina (aproximativ 20%).

Cum functioneaza mai exact o turbosuflanta?

Turbo-compresul este conectat printr-o flansa la galeria de evacuare a motorului. Pe aici trec gazele ce survin in urma procesului de ardere interna si intra in turbina, invartind una din rotile turbionare, dupa care ies pe iesirea cealalta a melcului, ajungand in traseul de esapament.

Cele doua roti turbionare sunt unite printr-un ax din otel care se invarte pe niste rulmenti. Asadar, odata una din roti angrenata si invartita de gazele de evacuare, o invarte si pe cea de-a doua. A doua este de compresie si atrage in cel de-al doilea melc aerul din atmosfera, pe care il comprima si il scoate pe iesirea sub presiune, ducandu-l ulterior printr-un traseu si intercooler in galeria de admisie a motorului, unde intra in camera de ardere.

Cu alte cuvinte, gazele care ies din motor invart turbina si transforma energia termica in energie cinetica. Turbina mai departe invarte o alta roata care comprima aerul si il introduce fortat in motor. Un sistem pe cat de simplu, pe atat de eficient, deoarece foloseste o resursa care oricum este eliminata pe evacuare, respectiv gazele de ardere.

Iata si beneficiile daca alegi sa-ti repari turbosuflanta la noi:

  • servicii complete fiecare turbosuflanta poate avea propria problema, iar in functie de motor se poate repara intr-un fel sau altul. Noi oferim servicii complete de diagnoza, demontare, reparare si montare la loc.
  • garantieturbosuflanta reparata ofera aceeasi performanta ca si o turbosuflanta noua, dar la un pret semnificativ redus, oferim 1 AN GARANTIE, fara limita de km!
  • livrare in tara – se intampla ca unii clienti sa nu fie din Cluj, insa asta nu inseamna ca nu te putem ajuta. Poti trimite turbosuflanta catre noi, noi o reparam si ti-o livram la adresa indicate oriunde in tara.
  • tehnologie moderna – lucram cu aparatura moderna de efectuare a diganozei si putem sa iti reparam piesa rapid, datorita tehnologiei de ultima ora.

Asadar, daca ai nevoie de reparatii pentru turbosuflanta sau de reconditionare, daca ai probleme cu turbina sau cu motorul masinii din cauza acestor piese, prezinta-te cu masina ta in atelier la noi, iar daca nu esti din Cluj trimite piesa prin curier si te vom ajuta sa scapi de probleme.

Vei avea o masina cu performante mai bune, fara a inlocui aceasta piesa si fara bugete enorme cheltuiete pe cumpararea unor noi componente. O turbina reconditionata, o turbosuflanta reconditionata total poate aduce acelasi rezultate ca una noua, doar ca vei avea mult mai mult de castigat, in urma economisirii banilor pe care i-ai fi platit pe piesa noua.

Ai o masina si ai nevoie de reparatii sau de turbine noi?

Avem experienta in domeniu, te putem ajuta cu servicii de reparatie a turbosuflantei si reconditionari ale turbinei. Suntem autorizati si avem experti in domeniu, iar cu ajutorul tehnologiei de ultima ora putem repara orice tip de turbosuflanta, indiferent de marca de masina si de motor.

Contacteaza-ne pentru oferta la 0758518931

Ce probleme pot aparea la o turbosuflanta?

De cele mai multe ori, avariile apar ca urmare a uzurii, a lipsei ungerii lagarului turbosuflatei sau prin patrunderea unui corp strain in admisie. In cazuri mai rare, avariile pot aparea si ca urmare a fenomenului de supraturare a motorului diesel prin autoalimentarea cu uleiul care se acumuleaza in timp, in tubulatura de admisie. Aceasta este generata de intretinerea necorespunzatoare a vehiculului, respectiv de necuratarea la reviziile tehnice a tubulaturii de admisie si a intercoolerului (specific numai anumitor modele de autovehicule).

Recunoasterea unor simptome premergatoare unor avarii constituie cheia minimizarii pagubelor si deci a cheltuielilor cu masina.

Reconditionari turbine Cluj – atelier specializat cu tehnologie de ultima ora

Efectuam servicii de reparatii si reconditionari turbine auto folosind tehnologie de ultima generatie, echilibram dinamic pe stand si calibram actuatoare.

Turbina se poate reconditiona si repara, insa de cele mai multe ori proprietarii masinilor se grabesc sa achizitioneze imediat una noua. Acest lucru duce la cheltuieli suplimentare, iar performantele nu isi justifica de cele mai multe ori pretul.

O turbina reconditionata poate oferi acelasi nivel de performanta ca una noua, mai ales daca reconditionarea se face de catre specialisti, dotati cu aparatura performanta, piese de calitate si care stapanesc tehnicile specifice domeniului. Prin calitatea pieselor ne diferentiem de concurenta.

Reconditionare turbina pret

In cazul unei probleme a turbosuflantei, masina dvs. poate semnala urmatoarele reactii: lipsa de putere, in trepte de viteza superioare, scoate fum negru, in special la accelerare, suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.

Cum poti rezolva aceste probleme si multe altele pe care le poti avea cu turbosuflanta? Foarte simplu. Poti alege sa schimbi turbosuflanta si sa pierzi o multime de bani sau poti alege sa o reconditionezi, sa o repari.

Pretul final pentru reconditionare turbine este influentat de fiecare model si marca de autoturism in parte, iar aici ai parte de un alt avantaj, faptul ca noi oferim servicii de reconditionare si reparare pentru turbine pentru orice tip de masina si orice model, inclusiv pentru utilajele agricole si industrial.

Putem sa-ti facem o oferta personalizata de pret in functie de problema turbine masinii tale.

Ai nevoie de reparatii turbosuflante pentru orice model de masina? Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!

Servicii reparatii turbosuflante Cluj – apeleaza la noi si vei gasi solutia la problemele masinii tale!

Fie ca ai o problema dintre cele evidentiate mai sus, fie ca ai alte probleme, precum: turbo, scaderea performantelor turbinei, cuplu slab etc., ne poti contacta pentru a te ajuta. Noi vom realiza o diagnoza profesionala.

De cele mai multe ori, motoarele diesel, dar si cele pe benzina au probleme tocmai din cauza defectarii turbinei. Recunoasterea unor simptome premergatoare unor avarii constituie cheia minimizarii pagubelor si deci a cheltuielilor cu masina.

In cazul unei probleme a turbosuflantei, masina dvs. poate semnala urmatoarele reactii: lipsa de putere, in trepte de viteza superioare, scoate fum negru, in special la accelerare, suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.

Noi suntem pregatiti tehnologic si avem experienta in a le identifica si a te ajuta sa scapi de ele, fara a inlocui turbina sau turbosuflanta cu una noua. Contacteaza-ne si ne vom ocupa de problemele motorului tau, pentru a reda performanta masinii.

Ai nevoie de servicii de reconditionare turbo? Contacteaza-ne!

Daca vrei sa iti reconditionezi componentele turbo ale motorului, vino cu masina ta in atelier, pe Calea Floresti, nr. 42 in Cluj Napoca, iar noi te vom ajuta sa scapi de probleme.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre ce facem, cum lucram si despre ce putem face pentru tine in mod special, suna la numarul 0758518931 sau pe WhatsApp, scrie-ne pe Facebook – Turbosuflante Cluj si discuta cu unul dintre reprezentantii nostri pentru a afla mai multe detalii sau pentru o oferta de pret pentru reparare turbina sau reconditionari turbine.